Де у Дніпрі облаштували свердловини та ємності з водою

Де у Дніпрі облаштували свердловини та ємності з водою - || фото: dniprorada.gov.ua

У Дніпрі на лівому березі вде облаштували п’ять свердловин з технічною водою, а на правому березі встановили 40 ємностей з водою.

За словами заступника міського голови Михайла Лисенка, розміщення бочок з водою саме на правобережжі, а свердловин на лівому березі пов’язано з різними геологічними породами ґрунтів (на правому березі більше скальних порід), а також глибиною залягання води (на лівому березі вона значно вища). Зробити свердловину на лівому березі значно дешевше, ніж на правому.

Як повідомили у міській раді, загалом у Дніпрі планують облаштувати 51 свердловину. Це роблять на випадок перебоїв з водопостачанням, щоб люди могли набрати технічну воду. Їхня середня глибина – від 30 до 15 метрів. Використовують пластикові труби, які не схильні до корозії. Свердловини будуть обладнані колонками з нержавіючої сталі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На правому березі на території шкіл планують розмістити 100 ємностей з технічною водою. Щоб вона взимку не замерзла, у ємностях будуть нагрівальні пристрої, що підтримуватимуть температуру. На бочках опломбування, які фіксуватимуть заправлення водою. Комунальне підприємство "Дніпроводоканал" регулярно наповнюватиме ємності технічною водою, якою можуть користуватися всі охочі.

На сьогодні свердловини та ємності з технічною водою вже встановлені за наступними адресами: 

На лівому березі облаштовано п'ять свердловин з технічною водою: 

Щодня у Дніпрі з'являється по 2-3 нові свердловини, а також на цьому тижні планують встановити ще 30 ємностей з водою.

Последние новости