Шансів вижити було мало: у Дніпрі врятували військового з кулею в легенях

Шансів вижити було мало: у Дніпрі врятували військового з кулею в легенях || - фото: facebook.com/dniprozdrav

У Дніпрі лікарі врятували важко пораненого військового з кулею в легенях.

Як повідомили в Департаменті охорони здоров’я населення, 40-річний військовий отримав тяжке поранення під час запеклих боїв. Ворожа куля застрягла всередині легені. Військові хірурги надали чоловіку першу медичну допомогу і евакуювали його до Дніпра.

Хірурги торакального відділення лікарні №16 провели військовому ризиковану операцію. Вони запевняють, що шансів на порятунок було мало.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– Коли починали операцію, у медиків хоч одразу і був план порятунку, але було й розуміння ризику: "Час не на нашій стороні, в нас його майже немає. Герою, ти маєш нам допомогти: триматися за життя щосили!, – зазначають у департаменті охорони здоров’я.

Важка операція тривала декілька годин. Медикам вдалося врятувати ще одне життя завдяки командній роботі та сильному духу захисника.

– Адже жодна куля не в силах здолати українську волю та свободу. Бо ми – незламні. Лікарі тут працюють цілодобово. Неможливо злічити кількість зашитих ран, витягнутих куль та уламків. Тут воюють за життя. І перемагають, – йдеться у повідомлені департаменту охорони здоров'я. 

 

 

 

Последние новости