У Дніпропетровській області викрили двох колаборантів, які підтримували агресію РФ

У Дніпропетровській області викрили двох колаборантів, які підтримували агресію РФ || - фото: t.me/pgo_gov_ua

СБУ викрила чергових мешканців Дніпропетровської області, які підтримували агресію Росії та поширювали агітаційні матеріали в соцмережах.  

Так, СБУ затримала працівницю однієї з лікарень Кривого Рогу. Жінка через свій акаунт у забороненій соцмережі поширювала антиукраїнські матеріали. Вона також підтримувала злочинні дії ворога та окупацію окремих територій України. Про це повідомили в пресслужбі СБУ. 

Крім цього, жінка постійно спілкувалася з родичами з РФ, що ще більше розпалювало її ненависть до української влади. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також СБУ викрила колишнього працівника вугільної промисловості у Павлограді. Він заперечував військову агресію Росії й підтримував встановлення російського режиму на тимчасово окупованих територіях. 

Чоловік публікував у соцмережах антиукраїнські наративи. Зокрема, основною тематикою постів було виправдовування дій російської армії, прославлення кривавого диктатора і підтримка знищення окупантами української державності. 

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та телефони, які вони використовували у протиправній діяльності. 

Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень двом російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність за статею 111-1 Кримінального кодексу України. 

Последние новости