У Дніпрі шахраї продавали квартири померлих людей

У Дніпрі шахраї продавали квартири померлих людей || - фото: domik.ua

У Дніпрі викрили шахраїв, які продавали квартири померлих людей за підробленими документами.

Як повідомили в пресслужбі Дніпропетровської обласної прокуратури, мешканці Дніпра організували незаконну схему заволодіння квартирами у місті.

Так, вони оформлювали нерухомість на підставних або неіснуючих людей за підробленими документами. Після цього, житло виставляли на продаж добросовісним покупцям. Отримані гроші злочинці розподіляли між собою.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Таким способом вони заволоділи правом власності на три квартири померлих громадян та літньої жінки, за продаж яких отримали 3 мільйони гривень. 

У ході проведення обшуків правоохоронці вилучили сім автомобілів, майже 3,2 мільйони гривень, 22 мобільні телефони, 62 паспорти громадян України та для виїзду за кордон і комп’ютерну техніку. 
Вісьмох мешканців Дніпра затримали у порядку статті 208 КПК України. Також одного з них оголошено у розшук.  

Наразі всім затриманим обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Їм повідомлено про підозру за фактами шахрайського заволодіння об'єктами нерухомості та підроблення документів. 

Також до суду скеровано клопотання щодо накладання арешту на речі підозрюваних, які потім можуть конфіскувати. Слідство триває.  

Последние новости