Як змінилися ціни на різні продукти за останній місяць у Дніпропетровській області

Як змінилися ціни на різні продукти за останній місяць у Дніпропетровській області - || фото: freepik.com

Статисти підрахували, як змінилися ціни на споживчому ринку протягом липня у Дніпропетровській області.

Як повідомили у Держастаті ГУ статистики у Дніпропетровській області, продукти харчування та безалкогольні напої у середньому подорожчали на 0,8%. Найсуттєвіше підвищилися в ціні яйця, сіль та крупи гречані (на 12,9%, 9,9% та 9,0% відповідно), у межах 1,1-6,6% – пластівці вівсяні, свинина, кондитерські вироби з цукру, цукор, рис, безалкогольні напої, маргарин, птиця, кондитерські вироби з борошна, риба та продукти з риби, масло, олія соняшникова. Водночас на 2,8-4,5% подешевшали фрукти, овочі та яловичина.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Приріст цін на алкогольні напої, тютюнові вироби склав 1,4%, а саме: на тютюнові вироби – 1,9%, алкогольні напої – 1%. Ціни на транспорт у цілому знизилися на 1,5% передусім внаслідок здешевлення палива та мастил на 6,1%. Разом з тим на 3,1% збільшилася вартість проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті.

У сфері зв’язку ціни зросли на 2,6%, що пов’язано з подорожчанням мобільного зв’язку та поштових послуг (на 4,1% та 2,0% відповідно). Крім того, підвищилися ціни на оренду житла, предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла, послуги ресторанів та готелів, у сферах охорони здоров’я, відпочинку та культури (на 0,8-3,5%). У той же час зафіксовано зниження цін на одяг і взуття (на 3,2%).

Последние новости