Як і коли можна побачити зорепад Персеїди

Як і коли можна побачити зорепад Персеїди - || фото: depositphotos.com

Зорепад Персеїди – це метеоритний дощ, одне із найкрасивіших космічних явищ, яке повторюється щороку в середині серпня.

Як повідомили у Дніпровському планетарії, спостерігати пік метеорного потоку Персеїди можна буде у ніч з 12 на 13 серпня. Очікується до 160 падаючих "зірок" на годину. У цю ніч метеорити буде чітко видно і побачити їх можна буде неозброєним оком.

Спостерігати за Персеїдами зазвичай починають з 11 години вечора за місцевим часом. Робити це краще у місці подалі від великих міст, де мало штучного освітлення. Після півночі інтенсивність потоку, як правило, наростає і досягає максимуму до 04:30 ранку. Шукати сузір'я Персея варто у північній частині неба – трохи нижче і ліворуч від сузір'я Кассіопеї, яке за формою нагадує букву W.

Цей потік утворений хвостом комети Свіфта-Туттлі. Комета пролетіла, а "сміттєвий" шлейф залишився. У нього, мов у річку, щороку входить Земля, обертаючись навколо Сонця. Метеорний потік рухається від сузір'я Персея, звідси і назва – Персеїди.

В Україні можна спостерігати за Персеїдами - || фото: facebook.com/NOOSPHERE.PLANETARIUM

Зазначимо, що в Україні зараз діє комендантська година, тому помилуватися метеоритним дощем можна буде тільки з дому через вікно.

Последние новости