Зеленський відповів на петицію про заборону видавати повістки на вулиці, блокпостах, АЗС

Зеленський відповів на петицію про заборону видавати повістки на вулиці, блокпостах, АЗС || - фото: facebook.com/zelenskiy.official

Президент України відповів на електронну петицію про заборону видавати повістки на вулиці, яка зібрала понад 25 тисяч підписів.

Як повідомив Володимир Зеленський, він звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати поставлене в петиції питання у контексті дотримання прав громадян та законодавства про військовий обов'язок та військову службу.

При цьому президент нагадав про те, що в країні запроваджено військовий стан та оголошено загальну мобілізацію. Відповідно до Конституції, захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності є обов'язком громадян України. Президент відповідає за загальне керівництво у сфері мобілізації держави, визначає мету, завдання, вид, обсяги, порядок та строки її проведення. А організаційне керівництво мобілізацією в Україні здійснюється Кабміном. Тому завдання опрацювати це питання Володимир Зеленський і передав Денису Шмигалю.

Нагадаємо, що автор петиції просить набирати резерв насамперед із бажаючих людей та заборонити видачу повісток у місцях, крім військкоматів. Або ж він просить оприлюднити та оновлювати стан хвиль мобілізації, щоб люди, які не підходять під нинішню хвилю, могли відстоювати свої права під час переміщення територією України у випадках, коли їх хочуть призвати на службу.

 

Последние новости