Як змінилися ціни на різні товари за останній місяць на Дніпропетровщині

Як змінилися ціни на різні товари за останній місяць на Дніпропетровщині || - фото: pexels.com

Фахівці обласного управління статистики підрахували, як змінилися ціни на товари та послуги на споживчому ринку Дніпропетровщини у червні.

За даними Держстату, продукти харчування та безалкогольні напої подорожчали на 2,8%. Значно підвищилися в ціні крупа гречана (на 18,6%), рис (на 17,5%), яйця (на 9,9%), цукор (на 7,7%). Овочі загалом подорожчали на 6,1%, у тому числі капуста білокачанна – на 27,3%, цибуля ріпчаста – на 27,0%, буряк – на 21,9%, картопля – на 18,5%, морква – на 17,8%. Натомість знизилися ціни на огірки та помідори (на 23,1% та 18,5% відповідно).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У межах 6,0–2,2% зросли ціни на кондитерські вироби з цукру, птицю, свинину, макаронні вироби, рибу та продукти з риби, хліб, борошно пшеничне. Водночас подешевшали фрукти (на 5,6%), яловичина (на 1,5%).

Приріст цін на алкогольні напої та тютюнові вироби склав 2,5%, а саме: на алкогольні напої – 3,9%, тютюнові вироби – 1,0%.

Зростання тарифів на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,0% відбулося в основному через підвищення тарифів на послуги з управління багатоквартирними будинками (на 6,8%) та оренду житла (на 3,3%).

Ціни на транспорт у цілому підвищилися на 10,9% передусім внаслідок здорожчання палива та мастил на 20,3%. Також збільшилася вартість транспортних послуг (на 5,9%) та автомобілів (на 2,7%).

У сфері зв’язку ціни зросли на 1,0%, що пов’язано з подорожчанням телефонного обладнання та поштових послуг (на 3,9% та 2,5% відповідно). Крім того, підвищилися ціни на послуги ресторанів та готелів, предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла, у сфері відпочинку та культури (на 2,5–1,9%).

 

 

Последние новости