Через ракетний удар по "Південмашу" в Дніпрі пошкоджено історичні пам'ятки

Через ракетний удар по "Південмашу" в Дніпрі пошкоджено історичні пам'ятки || - фото: facebook.com/Надія Лиштва

У Дніпрі через ракетний удар по "Південмашу" пошкодилися будівлі культурної спадщини.

Як повідомила начальниця управління з питань охорони культурної спадщини міськради Дніпра Надія Лиштва, 20 липня було проведено обстеження забудови історичного ареалу "Південний", яка постраждала внаслідок ракетного обстрілу Дніпра 15 липня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– Зафіксовано пошкодження двох об'єктів культурної спадщини, які перебувають на державному обліку, а також значної історичної забудови, що формує історичний ареал, – зазначила Надія Лиштва.

Також у будинках вибиті вікна, двері та є тріщини по фасадах. Проте, за словами Надії Лиштви, це все можна відновити, але четверо загиблих людей, на жаль, не повернеш.

Заступниця Міністра культури та інформаційної політики Катерина Чуєва розповіла, що через російську агресію культурна спадщина в більшості областей України зазнала пошкоджень та руйнувань. Внаслідок обстрілів, будівлі мають такі ушкодження, яких українці не бачили з часів Другої світової війни.

Станом на 1 липня, зафіксовано 407 верифікованих епізодів злочинів рф проти нашої спадщини. Це орієнтовні цифри. Адже складно отримувати інформацію з тимчасово окупованих територій та місць активних бойових дій. 

Последние новости