Військовий медик із Дніпропетровської області стала першою жінкою, яка отримала звання Герой України посмертно

Військовий медик із Дніпропетровської області стала першою жінкою, яка отримала звання Герой України посмертно|| - фото: t.me/vilkul

Сьогодні, 13 травня, криворіжці провели в останню путь свою землячку – військового медика Інну Дерусову. Вона стала першою жінкою, якій посмертно надано звання Герой України.

Як повідомив керівник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул, у лавах ЗСУ Інна Дерусова служила з 2015 року. За особисту мужність та самовідданість вона була нагороджена медаллю "Захиснику Вітчизни". З перших днів повномасштабної війни в Україні медик брала участь у військових діях на Сумщині. Там, ризикуючи життям, вона врятувала понад десять військовослужбовців. Загинула Інна Дерусова у боях за Охтирку (під час надання допомоги пораненим) – потрапила під артилерійський обстріл ворогів.

Потрібно сказати, що указом Президента України Володимира Зеленського за героїзм, виявлений у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності країни, Інні Дерусовій вже надано звання Герой України. Вона стала першою жінкою, яка отримала його посмертно.

– У такі моменти відчуваєш лише біль та гордість. Гордість за те, що найкращі сини та доньки Кривого Рогу та України пішли у такий тяжкий час захищати нашу Батьківщину, – сказав Олександр Вілкул та пообіцяв, що у майбутньому у Кривому Розі з'явиться вулиця імені Героя України Інни Дерусової.

Vgorode висловлює свої співчуття рідним та знайомим цієї Героїні.

Последние новости