На Дніпропетровщині у депутата знайшли зброю, яку він отримав як "гуманітарку"

На Дніпропетровщині у депутата знайшли зброю, яку він отримав як "гуманітарку" - || фото: dp.npu.gov.ua

У Дніпропетровській області депутата однієї із сільських рад підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю, яку той отримав під виглядом гуманітарної допомоги.

Як розповіли у пресслужбі ГУНП Дніпропетровської області, 51-річний народний обранець зберігав зброю на території свого фермерського господарства. Під час обшуку правоохоронці знайшли у нього автомат АКС та дев’ять магазинів до нього, майже 600 набоїв калібром 7,62 мм, понад 100 набоїв калібром 5,45 мм, п’ять корпусів гранат РГД-5, 3 запали до гранат, з’ємний ствол до кулемету Калашникова, 2 гранатомети РПГ-22 та сигнальну шашку. Все це направили на експертизу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронці зясували, що зброя потрапила до депутата разом з гуманітарною допомогою, яка надійшла з інших областей України.

У депутата був цілий арсенал зброї - || фото: dp.npu.gov.ua

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років. Наразі слідчими встановлюється походження зброї та боєприпасів з метою притягнення до відповідальності причетних до незаконних оборудок. 

Последние новости