У Дніпропетровській області місцевий мешканець вирощує інжир у траншеях

У Дніпропетровській області місцевий мешканець вирощує інжир у траншеях - || фото: facebook.com/groups/546839179750089

Євген Кузьменко, житель Дніпропетровської області, з 2001 року займається вирощуванням інжиру, застосовуючи незвичайну технологію - вирощування у траншеях.

Спочатку Євген вирощував інжир у горщиках, але згодом перейшов на відкритий ґрунт. Укорінення відбувається при температурі 23-25°C без використання стимуляторів росту, після чого рослини висаджуються у ґрунт із додаванням перліту.

- Дніпропетровська область. Траншея. Температура ґрунту в траншеї +4.6 + 4.8 Цельсія. Годівниці для мишей непочаті, мабуть, не хочуть їсти. В траншеї сухо, плісняви немає, також інжир, який залишився з осені, тримається на гілках. До весни залишається 50 днів, - підписав Євген фото опубліковані у Facebook.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У теплу пору року інжир росте без додаткового підігріву. Взимку ж рослини потребують захисту: їх пригинають до землі, вкривають агроволокном, сосновими голками та плівкою. Траншеї накривають шифером та землею, залишаючи отвори для вентиляції.

Завдяки такому підходу Євгену вдається успішно вирощувати інжир у кліматичних умовах Дніпропетровщини, забезпечуючи рослинам необхідний мікроклімат та захист від несприятливих погодних умов.

Последние новости