У Дніпропетровській області перевірять справедливість розподілу електроенергії

У Дніпропетровській області перевірять справедливість розподілу електроенергії - || фото: slovoidilo.ua

На Дніпропетровщині Держенергонагляд перевірить застосування операторами системи розподілу (обленерго) графіків погодинних відключень та справедливого розподілу електроенергії в області.

- Ми уважно відстежуємо потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу. І вже бачимо декілька областей, де, вочевидь, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка, - розповів голова Деренергонагляду Руслан Слободян.

Він зауважив, що нині Дніпропетровщина в лідерах за кількістю скарг. Тож, ймовірно, поглиблена перевірка розпочнеться саме з цієї області, після чого відбудеться ще у 5-6 регіонах.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також він зазначив, що графіки погодинних відключень можуть не дотримуватися через те, що на стабілізаційні відключення припадають аварійні, спричинені, зокрема, спекою.

- Є обґрунтовані підозри, що деякі оператори системи розподілу (обленерго) не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень. Це ми ретельно перевіримо. За результатами буде видано відповідні приписи про усунення порушень з рекомендаціями щодо подальшого їх уникнення, - повідомив він.

Петиція про "нерівномірний" розподіл електроенергії

Жителька Дніпра Світлана Тернова створила петицію на сайті Кабміну, в якій просять втрутитися в ситуацію щодо "нерівномірного" розподілу електроенергії.

- Наразі деякі будинки та вулиці мають стабільне електропостачання, тоді як інші залишаються без світла від 7 до 18 годин на добу протягом тижня. Особливо важко це відчувається для мешканців груп 1 та 5, які постійно залишаються без електроенергії понад 16 годин на добу, - зазначає вона.

За її словами, за деякими адресами у Дніпрі склалася катастрофічна ситуація через "нерівномірний та дискримінаційний" розподіл електроенергії компанією ДТЕК "Дніпровські електромережі".

Последние новости