У неділю – 5 квітня – буде Великдень. Ми зібрали 5 рецептів пасок для тих, хто захоче їх приготувати власноруч.
Паска з сухофруктами та горіхами
Інгредієнти:
- 500 г муки
- 10 г дріжджів
- 100 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 200 г сухофруктів (виноград, курага, абрикоси)
- 100 г горіхів (горіхи, мигдаль, волоські горіхи)
- 200 мл молока
- 2 яйця
- щіпка солі
- Почніть зі змішування муки з дріжджами та цукром у великій мисці.
- Додайте вершкове масло та ретельно розмішайте, доки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
- Додайте сухофрукти та горіхи і знову ретельно перемішайте.
- У іншій посудині збийте молоко з яйцями та додайте цю суміш до миски зі сухими інгредієнтами.
- Змішуйте всі інгредієнти до утворення м'якого тіста.
- Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин для підйому тіста.
Після підйому тіста викладіть його в форму для паски та випічки. - Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.
Паска з маком та лимоном
Інгредієнти:
- 500 г муки
- 10 г дріжджів
- 100 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 100 г маку
- Цедра 1 лимона
- 200 мл молока
- 2 яйця
- щіпка солі
- Почніть зі змішування муки з дріжджами та цукром у великій мисці.
- Додайте вершкове масло та ретельно розімишайте, доки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
- Додайте мак та цедру лимона і ретельно перемішайте.
- У іншій посудині збийте молоко з яйцями та додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.
- Змішуйте всі інгредієнти до утворення м'якого тіста.
- Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин для підйому тіста.
- Після підйому тіста викладіть його в форму для паски та випічки.
- Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.
Паска з марципаном та шоколадом
Інгредієнти:
- 500 г муки
- 10 г дріжджів
- 100 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 200 г марципану
- 100 г шоколаду
- 200 мл молока
- 2 яйця
- щіпка солі
- У великій мисці змішайте муку, дріжджі, цукор і щіпку солі. Додайте вершкове масло і ретельно розмішайте, поки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
- Наріжте марципан на дрібні шматочки і наріжте шоколад на дрібні крихти.
- Додайте нарізаний марципан та шоколад до суміші муки.
- У іншій посудині збийте молоко з яйцями, а потім додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.
- Змішайте всі інгредієнти до утворення однорідного тіста. Додайте більше муки або молока за необхідності, щоб досягти консистенції, схожої на м'яке тісто.
- Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин, поки тісто не подвоїть свій обсяг.
- Після підйому тіста викладіть його в форму для паски. Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.
- Після випічки паску залиште охолонути. Можете прикрасити паску шоколадною глазур'ю або посипати обсипкою з марципану.
Паска з творогом та вишнями
Інгредієнти:
- 500 г муки
- 10 г дріжджів
- 100 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 200 г творогу
- 200 г вишень (свіжі або варені)
- 200 мл молока
- 2 яйця
- щіпка солі
- У великій мисці змішайте муку, дріжджі, цукор і щіпку солі. Додайте вершкове масло і ретельно розмішайте, поки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
- Додайте творог до суміші муки і перемішайте. Потім додайте вишні (якщо вони свіжі, відібрані від кісточок і нарізані на половинки; якщо вони варені, дрібно наріжте) і також перемішайте.
- В іншій посудині збийте молоко з яйцями, а потім додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.
- Змішайте всі інгредієнти до утворення однорідного тіста. Додайте більше муки або молока за необхідності, щоб досягти консистенції, схожої на м'яке тісто.
- Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин, поки тісто не подвоїть свій обсяг.
- Після підйому тіста викладіть його в форму для паски. Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.
- Після випічки залиште паску охолонути перед подачею. За бажанням можна обсипати паску цукровою пудрою або прикрасити вишнями.
Веганська паска з кокосовим молоком та фруктами
Інгредієнти:
- 500 г муки
- 10 г дріжджів
- 100 г цукру
- 150 г рослинного масла
- 200 мл кокосового молока
- 200 г сушених фруктів (ананас, манго, папая)
- 100 г мигдалю
- щіпка солі
- У великій мисці змішайте муку, дріжджі, цукор і щіпку солі. Додайте рослинне масло і ретельно розмішайте, поки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
- Додайте кокосове молоко до суміші муки і перемішайте. Додайте сушені фрукти та мигдаль до тіста і також перемішайте.
- Збийте молоко з фруктами, якщо фрукти досить великі, на дрібні кусочки, а потім додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.
- Змішайте всі інгредієнти до утворення однорідного тіста. Додайте більше муки або кокосового молока за необхідності, щоб досягти консистенції, схожої на м'яке тісто.
- Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин, поки тісто не подвоїть свій обсяг.
- Після підйому тіста викладіть його в форму для паски. Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.
- Після випічки залиште паску охолонути перед подачею. За бажанням можна прикрасити паску глазур'ю або посипати її кокосовою стружкою.