Які 12 страв можна приготувати на Різдво 2023: рецепти

Які 12 страв можна приготувати на Різдво 2023: рецепти. || Фото: gettyimages.com, VICUSCHKA

Різдво в Україні святкуватимуть 25 грудня. За традицією, приготувати треба буде 12 страв. Vgorode зібрав варіанти, що саме можна поставити на святковий стіл і вказав рецепти.

1. Кутя

Інгредієнти:

Рецепт:

1. Змішайте варене пшоно з медом, горіхами та сухими фруктами.
2. Кутя готова для подачі.

2. Вареники з картоплею та грибами

Інгредієнти:

Рецепт:

1. Варимо картоплю та гриби.
2. Обсмажте цибулю та додайте до вареної картоплі та грибів.
3. Заверніть начинку в тісто та варіть вареники.

3. Карпатська Грибна Солянка

Інгредієнти:

Рецепт:

1. Обсмажте цибулю та часник, додайте гриби.
2. Додайте кубики картоплі та варіть до м'якості.
3. Подаємо з ложкою сметани.

4. Овочевий Гуляш з Томатами

Інгредієнти:

Рецепт:

1. Обсмажте цибулю, додайте нарізані овочі та томатну пасту.
2. Тушкуйте під кришкою до готовності.

5. Картопелька з грибами та сиром

Інгредієнти:

Рецепт:

1. Наріжте картоплю, гриби та сир.
2. Змішайте з дрібно нарізаним часником, запікайте в духовці.

6. Картопляні Млинці з Квасолею та Часником

Інгредієнти:

Рецепт:

1. Змішайте терту картоплю з вареною квасолею, додайте часник та спеції.
2. Смажте млинці на сковороді.

7. Овочевий борщ з капустою та часником

Інгредієнти:

Рецепт:

1. Обсмажте цибулю та часник, додайте нарізані овочі та томатну пасту, залийте водою.
2. Варіть до готовності.

8. Овочевий Струдель з Капустою та Грибами

Інгредієнти:

Рецепт:

1. Обсмажте цибулю та додайте нарізану капусту та гриби.
2. Заповніть тісто начинкою та запекайте в духовці.

9. Гречані Котлети з Грибами

Інгредієнти:

Рецепт:

1. Змішайте гречку з відвареними грибами та цибулею.
2. Сформуйте котлети та смажте на сковороді.

10. Компот із Сухофруктів та Прянощів

Інгредієнти:

Рецепт:

1. Замочте сухофрукти у воді.
2. Додайте цукор та прянощі, варіть компот.

11. Медовий Яблучний Глінтвейн

Інгредієнти:

Рецепт:
1. Запарте чай в 1 літрі води.
2. Додайте нарізані яблука, мед, корицю та вино.
3. Підігрівайте до температури близької до кипіння, але не кип'ятіть.

12. Лимонно-М'ятний Сорбет

Інгредієнти:

Рецепт:

1. Висідати сік з лимонів, змішати з цукром і водою.
2. Заморозити, регулярно перемішуючи.
3. Подаємо зі свіжою м'ятою.

Последние новости