Борис Філатов розповів про масштабну реконструкцію скверів у Дніпрі

Борис Філатов розповів про масштабну реконструкцію скверів у Дніпрі

Борис Філатов розповів про масштабну реконструкцію скверів у Дніпрі

События
10 декабря 2021 15:48

У різних районах Дніпра продовжують реконструкції та нове будівництво рекреаційних зон – аби люди мали комфортні місця для відпочинку у своїх мікрорайонах. Це – один із пріоритетів міської влади.

Сквер Металургів у районі вулиць Щербаня, Кості Гордієнка та просп. Івана Мазепи капітально ремонтують уперше за останні тридцять років. На його стан багато жалілися люди, адже для близько 15 тис. мешканців прилеглих мікрорайонів це  фактично єдина відпочинкова зона. Тож самоорганізовані містяни вийшли з пропозицією благоустрою до міської влади: "Від всіх мешканців району хочемо подякувати за цю красу, яку нам тут нині роблять. У нас цього всього не було, не було де гуляти. Ініціативні мешканці власноруч проводили тут суботники. І міська влада звернула увагу на нашу проблему. Те, що тут зараз роблять, – ми не очікували, що все буде настільки якісно, красиво, зручно та сучасно. Ми дуже раді", – каже місцева мешканка Олена Шутіліна. 

Після оновлення у сквері площею 3,7 га з’являться скейт- та графіті-майданчики, фуд-корт, зона для вигулювання собак. Його оздоблення – від вхідної групи до освітлення – роблять в айдентиці металургів.

- Усе виглядає дуже цікаво. Відверто кажучи, я навіть якось і не пам’ятаю це місце як сквер. Хоча доволі часто проїжджаю повз. Просто ніби завжди була якась захаращена ділянка. Добре, що тут нарешті наводять лад, – сказав таксист Олександр.

  • Борис Філатов розповів про масштабну реконструкцію скверів у Дніпрі  фото
  • Борис Філатов розповів про масштабну реконструкцію скверів у Дніпрі  фото 1
  • Борис Філатов розповів про масштабну реконструкцію скверів у Дніпрі  фото 2
  • Борис Філатов розповів про масштабну реконструкцію скверів у Дніпрі  фото 3
  • Борис Філатов розповів про масштабну реконструкцію скверів у Дніпрі  фото 4
  • Борис Філатов розповів про масштабну реконструкцію скверів у Дніпрі  фото 5
  • Борис Філатов розповів про масштабну реконструкцію скверів у Дніпрі  фото 6
  • Борис Філатов розповів про масштабну реконструкцію скверів у Дніпрі  фото 7
  • Борис Філатов розповів про масштабну реконструкцію скверів у Дніпрі  фото 8
  • Борис Філатов розповів про масштабну реконструкцію скверів у Дніпрі  фото 9
  • Борис Філатов розповів про масштабну реконструкцію скверів у Дніпрі  фото 10
  • Борис Філатов розповів про масштабну реконструкцію скверів у Дніпрі  фото 11
  • Борис Філатов розповів про масштабну реконструкцію скверів у Дніпрі  фото 12
  • Борис Філатов розповів про масштабну реконструкцію скверів у Дніпрі  фото 13
  • Борис Філатов розповів про масштабну реконструкцію скверів у Дніпрі  фото 14

Борис Філатов розповів про масштабну реконструкцію скверів у Дніпрі фото

Масштабна реконструкція стартувала всередині осені – після того, як територію розчистили від сміття, парості та аварійних споруд. Тут наново прокладають електромережі, водопровід і каналізацію. Висадять і нові дерева. Також одна з головних вимог будівництва – безбар’єрність.

- У цій каденції ми приділяємо особливу увагу просп. Івана Мазепи. Будемо і надалі розвивати цю територію, адже минулої каденції тут не було закріпленого за округом депутата. Я вдячний місцевим мешканцям за їхню ініціативність. Наступного року ми закінчимо капітальну реконструкцію скверу Металургів. Усе буде за високими стандартами – як ми це робимо завжди, – сказав міський голова Дніпра Борис Філатов під час огляду перебігу капітального ремонту 10 грудня.

У Дніпрі нові рекреаційні зони будують у різних районах. Особливу увагу нині приділяють саме лівобережній частині – де таких територій для відпочинку завжди не вистачало. Після відкриття Слобожанського скверу на лівому березі завершують будівництво ще двох об’єктів – скверів Євгена Клочка та Олександра Усачова. Про це багато просили місцеві мешканці, тож при будівництвах враховували і їхні побажання. «Ми дуже раді, що нас почули. Тут у нас тепер краса, буде де пройтися, погуляти, нормально провести час – і дітям, і дорослим», – ділиться враженнями від будівництва пан Андрій.

Невеличкий сквер Євгена Клочка, що по вул. Калиновій, тривалий час був занедбаною територією – з кількома лавами та старим дитячим майданчиком. 

Після його комплексної реконструкції тут втілили концепцію зонування – облаштовують майданчики для дітей різного віку та звичайні місця для відпочинку. 

Однією з головних вимог до будівництва було збереження наявних насаджень. У рекреаційній зоні також оновили освітлення, встановили огорожу, адже раніше вже було зафіксовано спробу нічної крадіжки дерева. Подібні паркани часто використовують в садово-парковій архітектурі різних країн світу. Місцеві мешканці таке рішення теж підтримують: «І правильно поставили. Що казати – раніше було все досить сумно. Тут постійно збиралися такі люди, які, знаєте, мало кому сподобаються. Тобто матусям з дітьми чи, скажімо, пенсіонерам місця тут не було. Зараз я із задоволенням дивлюся на ту кількість лав, які поставили на ці майданчики. Нам всім таке дуже подобається», – розповіла місцева мешканка пані Наталя.  

Нині будівництво у сквері Клочка майже завершено. 

У ще одній рекреаційній зоні лівого берега – сквері Олександра Усачова, що в районі просп. Калнишевського, – цьогоріч уже обладнали скейт-простір. Нині він є одним з найбільших в Україні. «Це класна ідея. Мені та всім моїм друзям подобається. Є де кататися нормально, щоб ніхто не ганяв і не сварив», – розповів школяр Максим. 

Облаштування решти ділянок відпочинкової зони продовжиться наступного року. Тут збудують прогулянкові алеї, встановлять сучасні вуличні меблі, додатково висадять дерева. А ще – встановлять камери відеоспостереження. 

- Я задоволений якістю робіт і подальшими планами. Ми говорили з підрядниками – у сквері Усачова висадять додаткові дерева, а його фінальна черга, котра піде до вулиці Осінньої, запланована на 2023 рік. Для прилеглих будинків проведуть термомодернізацію – за зразком того, як це було у сквері Слобожанському. Якщо робимо, то робимо все правильно. Подібні проєкти на благо розвитку територіальної громади ми реалізовуватимемо і надалі – по всьому місту, – сказав Борис Філатов, коментуючи огляд скверів Індустріального району 9 грудня.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях