Борис Філатов про підготовку Дніпра до протидії коронавірусу: наше завдання – запобігти експонентному вибуху захворювання

Новость - События - Борис Філатов про підготовку Дніпра до протидії коронавірусу: наше завдання – запобігти експонентному вибуху захворювання

Новость - События - Борис Філатов про підготовку Дніпра до протидії коронавірусу: наше завдання – запобігти експонентному вибуху захворювання

События
13 марта 2020 16:38

Дніпро вживає всіх заходів, щоб уникнути експонентного вибуху захворювання на коронавірус. На придбання устаткування, зокрема засобів захисту, місто виділило 98 мільйонів гривень. Це лише на 2 мільйони менше, ніж передбачив уряд для всієї країни. Міська інфекційна лікарня № 21, котра визначена опорною у разі спалаху зараження пацієнтів інфекцією COVID-19, забезпечена всім необхідним. 

"Дніпро – одне з перших українських міст приділило цьому максимальну увагу. Єдина рекомендація, і це те, про що говорить нині увесь світ, – максимально скоротити соціальні контакти та пройти так зване соціальне дистанціювання. Для цього вживають усіх цих заходів. Це не примха, так робить увесь світ – закриваються кордони, скасовується авіасполучення. Це такий виклик, з яким людство зіткнулося уперше чи не за сто років. Наше завдання нині – запобігти експонентному вибуху захворювання та розтягнути його у часі", – сказав 13 березня міський голова Дніпра Борис Філатов за підсумками засідання тимчасового оперативного штабу з питань готовності та реагування на поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом. Засідання штабу планують проводити раз на три дні. 

Борис Філатов про підготовку Дніпра до протидії коронавірусу: наше завдання – запобігти експонентному вибуху захворювання фото

Очільник Дніпра також закликав не спекулювати на темі захворювання та не шукати конспірологічних версій, натомість довіряти перевіреній інформації. 

Так, 21-ша інфекційна лікарня, яку визначено опорною, розрахована на 200 пацієнтів. Тут є й ізольовані бокси на 30 осіб. Для будівлі медзакладу також розроблено механізм знезараження стоків.

Найближчим часом Дніпро закупить ще 35 апаратів штучної вентиляції легенів. Загалом у лікарнях міста є 83 такі пристрої (за даними ВООЗ, 25 % хворих з важким перебігом недуги потребують штучної вентиляції легенів). Також придбали кисневі апарати.

Борис Філатов підкреслив: місто зробить усе, щоб захистити та забезпечити усім необхідним медичних працівників. 

Крім цього, мерія придбає 160 ранцевих розпилювачів для обробки сходових клітей, вестибюлів під’їздів і ліфтів у багатоквартирних будинках. Таку систему знезараження Дніпро використовуватиме першим серед українських міст. Транспорт оброблятимуть уночі, вранці, у міжпіковий період, також  провітрюватимуть салони на кінцевих зупинках. На станціях метрополітену оброблятимуть місця, котрих найчастіше торкаються пасажири. 

Борис Філатов про підготовку Дніпра до протидії коронавірусу: наше завдання – запобігти експонентному вибуху захворювання фото 1

Продавців, зокрема у маленьких магазинах, кіосках, так само зобов‘яжуть знезаражувати прилавки та торговельні поверхні. 

У міськраді планують переводити співробітників комунальних структур на дистанційну роботу, а також обмежити відвідування засідань у мерії. Містяни зможуть дивитися їх в режимі онлайн-трансляції. Те саме стосується і особистих прийомів громадян. 

За постановою Кабінету Міністрів про запровадження в Україні карантинного режиму із 16 березня у Дніпрі, як і в багатьох інших містах, призупинять роботу кінотеатрів, театрів, а також інших громадських закладів, де одночасно можуть перебувати понад шістдесят людей. За порушення розпорядження комісії ТБНС власники нестимуть кримінальну відповідальність. 

Карантин у лікарнях передбачає обмеження часу відвідин пацієнтів. 

У соціальній галузі також вжито превентивних заходів. Співробітники – у захисних масках. Борис Філатов наголосив на важливості убезпечення саме людей похилого віку від ймовірного зараження вірусом COVID-19. Тож масові заходи у територіальних центрах, які переважно відвідують найбільш вразливі до інфекції люди віком 60+, скасували. Також муніципальні табори "Золотий вік" і "Гордість Дніпра" та проєкт "Університет третього віку" тимчасово припиняють роботу.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях