ІНТЕРПАЙП відкрив другу лабораторію мехатроніки у Дніпровській політехніці

Новость - События - ІНТЕРПАЙП відкрив другу лабораторію мехатроніки у Дніпровській політехніці

Новость - События - ІНТЕРПАЙП відкрив другу лабораторію мехатроніки у Дніпровській політехніці

События
28 февраля 2020 11:34

26 лютого у Дніпровській політехніці відкрилася друга лабораторія мехатроніки. Новий навчальний простір створено за підтримки української промислової компанії ІНТЕРПАЙП. Участь у відкритті взяли заступник міністра освіти і науки України Петро Коржевський і народний депутат України Дмитро Кисилевський.

ІНТЕРПАЙП відкрив другу лабораторію мехатроніки у Дніпровській політехніці фото

Лабораторія оснащена тренажерами німецької компанії FESTO, що спеціалізується на розробці навчального обладнання для шкіл і вузів по всьому світу. Зокрема, на аналогічному обладнанні проходять міжнародні змагання з робітничих професій World Skills.

Лабораторія призначена для практичних занять студентів Дніпровської політехніки, коледжів, технікумом і профтехучилищ. Навчальні станції симулюють роботу промислових ліній і управляються за допомогою програмованих контролерів. В майбутньому саме ці знання допоможуть їм грамотно управляти, обслуговувати і ремонтувати сучасне автоматизоване обладнання та промислових роботів.

ІНТЕРПАЙП відкрив другу лабораторію мехатроніки у Дніпровській політехніці фото 1

Перша лабораторія мехатроніки в регіоні була відкрита в 2019 році та з точки зору технічної комплектації спрямована на навчання школярів старших класів.

Олександр Бешта, проректор з наукової роботи НТУ "Дніпровська політехніка":

- У минулому році за підтримки промислової компанії ІНТЕРПАЙП ми відкрили першу лабораторію мехатроніки. У ній на сучасних програмованих конструкторах Fishertechnik освоюють ази майбутньої професії школярі. У новій лабораторії обладнання вже більш високого рівня, більш складне. У цьому сезоні Interpipe Mechatronic Lab комплексну підготовку на стендах Festo пройдуть 90 студентів з 30 професійно-технічних навчальних закладів Дніпра, Нікополя, Покрова, Марганця та інших міст області.

ІНТЕРПАЙП відкрив другу лабораторію мехатроніки у Дніпровській політехніці фото 2

Людмила Новак, начальник управління комунікацій ІНТЕРПАЙП:

- На наших підприємствах працює понад 2000 інженерів, чия спеціальність так чи інакше пов'язана з мехатроніки. І кількість інженерів, які обслуговують складні механізми на наших підприємствах, буде рости. Наші інвестиції в створення таких лабораторій – інвестиції в майбутнє компанії.

ІНТЕРПАЙП відкрив другу лабораторію мехатроніки у Дніпровській політехніці фото 3

Дмитро Кисилевський, народний депутат України по Індустріальному та Самарському районі м. Дніпро:

- Для того, щоб в Україні розвивалася промисловість, потрібно вирішувати завдання термінові і стратегічні. З одного боку, необхідно створювати умови для зростання промисловості, з іншого – готувати фахівців за сучасними технічними спеціальностями. У міру модернізації підприємств, все більше буде попит на тих, хто буде здатний обслуговувати автоматизоване і роботизоване обладнання.

ІНТЕРПАЙП відкрив другу лабораторію мехатроніки у Дніпровській політехніці фото 4

Довідка:

Interpipe Mechatronic Lab – безкоштовна освітньо-тренувальна програма по мехатроніці для школярів і студентів. Програма розроблена експертами Дніпровської Політехніки. Навчання проходить на базі сучасних конструкторів Fischertechnik. Навчальні класи обладнала компанія ІНТЕРПАЙП. Тривалість курсу - 3 місяці. У травні школярів і студентів чекає відбірковий тур для участі в Interpipe TechFest 2020.

ІНТЕРПАЙП – українська промислова компанія, виробник сталевих труб і ж/д коліс. Продукція компанії постачається більш ніж в 80 країн світу через мережу торгових офісів, розміщених на ключових ринках Близького Сходу, Північної Америки, Європи, Україна і СНД. У 2019 ІНТЕРПАЙП реалізував 798 тис. Т готової продукції, в тому числі - 203 тис. Т ж / д продукції. Продажі ж / д продуктів здійснюються під брендом KLW.

НТУ "Дніпровська політехніка" – вищий навчальний заклад IV рівня акредитації, багатогалузевий технічний університет, найстаріший заклад вищої освіти в місті Дніпро, перша установа вищої гірничої освіти України. В університеті працює близько 700 викладачів, серед яких - близько 200 докторів наук і професорів, 400 кандидатів наук, доцентів, члени НАН України та галузевих академій, лауреати державних премій. В університеті навчається близько 8,6 тис. студентів.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях