STEM для дівчаток і цікава фізика - ІНТЕРПАЙП запустив нові проекти для школярів

Новость - События - STEM для дівчаток і цікава фізика - ІНТЕРПАЙП запустив нові проекти для школярів

Новость - События - STEM для дівчаток і цікава фізика - ІНТЕРПАЙП запустив нові проекти для школярів

События
24 февраля 2020 16:54

Компанія ІНТЕРПАЙП ініціювала запуск нових освітніх проектів для школярів: проектної школи для дівчаток "Техно-girls рулять!" і курсу цікавої фізики Interpipe Physics School. Мета цих програм – повернути інтерес школярів до технічних дисциплін. Заняття стартували 22-23 лютого.

STEM для дівчаток і цікава фізика - ІНТЕРПАЙП запустив нові проекти для школярів фото

Технічні дисципліни поки що залишаються аутсайдерами серед професій, які обирають абітурієнти. У 2019 заявки на вступ до вузів подали 168 тисяч випускників, з них на інженерні спеціальності всього 17%. Нові освітні проекти ІНТЕРПАЙП покликані зацікавити школярів розвиватися саме в технічних напрямках.

Людмила Новак, начальник управління комунікацій ІНТЕРПАЙП:

"ІНТЕРПАЙП регулярно інвестує в будівництво нових високоточних ліній, освоює більш складні продукти. Для вирішення цих завдань необхідні висококваліфіковані технічні фахівці.

Але сьогодні більшість школярів не розуміє, що для того, щоб стати, наприклад, інженером-Мехатроніка потрібно піти вчитися на кафедру електроприводів. Так як саме електроприводи надають руху великі механізми. В основі ж цих процесів –фізика і інформатика.

STEM для дівчаток і цікава фізика - ІНТЕРПАЙП запустив нові проекти для школярів фото 1

Наше завдання показати дітям, які бувають технічні професії, провести паралелі між реальними інженерними завданнями і шкільними предметами. Щоб школяр міг свідомо обирати професію і планувати свою кар'єру".

STEM для дівчаток і цікава фізика - ІНТЕРПАЙП запустив нові проекти для школярів фото 2

Проектна STEM-школа для дівчаток "Техно-girls рулять!" створена разом з Дніпровською академією неперервної освіти і проектом "STEM на Дніпрі".

Всього за тиждень в школу зареєструвалося близько 100 дівчаток з 41 школи Дніпра, Покрова, Кам'янського, Павлограда та інших населених пунктів області. Перша група почала навчання 22 лютого.

STEM для дівчаток і цікава фізика - ІНТЕРПАЙП запустив нові проекти для школярів фото 3

Оксана Бутурліна, керівник кафедри інформаційно-освітніми проектами Академії безперервної освіти, керівник проекту STEM на Дніпрі:

"За STEM-освітою майбутнє, воно готує дітей до успішного працевлаштування і правильному вибору професії. Також йде в минуле стереотип, що технології - тільки чоловіча сфера. Сьогодні 30-40% студентів технічних спеціальностей - дівчата, і ця цифра буде рости.

STEM для дівчаток і цікава фізика - ІНТЕРПАЙП запустив нові проекти для школярів фото 4

Учасниць нашої проектної школи очікує 4 захоплюючих заняття з управління проектами, мейкерство, розумним пристроїв і презентації своїх ідей. Вони попрацюють з STEM-конструкторами і в рамках навчання розроблять проект, який презентують в травні. Ми раді, що так багато дітей проявили інтерес до програми".

STEM для дівчаток і цікава фізика - ІНТЕРПАЙП запустив нові проекти для школярів фото 5

Ще один курс - школа цікавої фізики Interpipe Physics School – відкрив свої двері для учнів 7-9 класів на базі Національної металургійної академії. Учасниками програми стали 60 школярів. Наступні 3 місяці вони будуть знайомитися з ключовими явищами механіки, електродинаміки, теорії хвиль, оптики і молекулярної фізики. Їх чекають фізичні досліди і рішення нестандартних завдань.

STEM для дівчаток і цікава фізика - ІНТЕРПАЙП запустив нові проекти для школярів фото 6

Олександр Величко, доктор технічних наук, професор, ректор Національної металургійної академії України:

"Фізика - ключова технічна дисципліна, яка чекає всіх студентів-інженерів, і яка так потрібна для розвитку промислового потенціалу країни. Але часто саме цей предмет відштовхує школярів від вибору технічної спеціальності. Якщо подивитися на статистику ЗНО минулого року, то всього 7% українських абітурієнтів вибрали для здачі цей предмет. А це – катастрофічно мало. У нашому проекті ми спробуємо розвінчати міф, що фізика – це нецікаво, розповімо, де вона застосовується і допоможемо дітям розвинути креативне мислення".

STEM для дівчаток і цікава фізика - ІНТЕРПАЙП запустив нові проекти для школярів фото 7

Навчання в проектних школах безкоштовне. У травні школярі захистять свої перші проекти, а кращі ідеї учасники представлять на Interpipe TechFest 2020.

Довідка:

ІНТЕРПАЙП - українська промислова компанія, виробник безшовних труб і ж/д коліс. Продукція компанії постачається більш ніж в 80 країн світу через мережу торгових офісів, розміщених на ключових ринках СНД, Близького Сходу, Північної Америки та Європи. У 2019 ІНТЕРПАЙП реалізував 798 тис. Т готової продукції, в тому числі - 203 тис. т.  ж/д продукції. У ІНТЕРПАЙП працюють 12 тис. співробітників.

"STEM на Дніпрі" - проект Дніпровської академії неперервної освіти з розвитку STEM-освіти, інноваційного мислення в Дніпропетровському регіоні.

Національна металургійна академія України – інтегрований державний вищий навчальний заклад IV рівня акредитації з освітніми програмами за 20 спеціальностями і більш, ніж 40 спеціалізаціями. У НМетАУ навчаються близько 20 тис. студентів за всіма напрямами підготовки.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях