Борис Філатов: Поки держава недофінансовує медичну галузь, місто підставляє лікарням плече

Новость - События - Борис Філатов: Поки держава недофінансовує медичну галузь, місто підставляє лікарням плече

Новость - События - Борис Філатов: Поки держава недофінансовує медичну галузь, місто підставляє лікарням плече

События
23 января 2020 16:24

У лікарнях Дніпра є близько сотні рентгенодіагностичних апаратів, однак деякі з них працюють уже майже пів століття. Водночас нині Державна інспекція ядерного регулювання України забороняє плівкові флюорографи. Тож місто поступово замінюватиме це устаткування.

Борис Філатов: Поки держава недофінансовує медичну галузь, місто підставляє лікарням плече фото

Наприкінці минулого року коштом міського бюджету у лікарню № 16 придбали цифровий рентгенодіагностичний апарат. Вартість сучасного приладу італійського виробництва становить 3,5 млн грн.

Борис Філатов: Поки держава недофінансовує медичну галузь, місто підставляє лікарням плече фото 1

"Поки держава недофінансовує медичну галузь, є нестача субвенції, місто підставляє лікарням плече. І хоча ми не зобов’язані цього робити, лише на один заклад, де ми зараз знаходимося, ми виділили близько 20 млн грн. Адже це – здоров’я та життя містян. Ми і надалі допомагатимемо нашим лікувальним закладам, продовжуватимемо фінансування – незалежно від того, як держава виконуватиме, я вважаю, своє конституційне та інституціональне зобов’язання щодо охорони здоров’я", – заявив міський голова Дніпра Борис Філатов 23 січня під час відвідин лікарні № 16. Мер також додав, що мав з цього приводу непросту розмову з профільною міністеркою Зоряною Скалецькою. Новий апарат повністю заміняє функції рентгена і флюорографа, котрі стоять тут ще з середини 80-х років минулого століття. Він не лише виключає використання плівки, а й у понад удвічі збільшує кількість проведення досліджень. Після того, як будуть отримані необхідні документи на використання обладнання, за добу можна буде обстежувати близько 150 пацієнтів.

Крім цього, у лікарні також замінили деякі меблі. Зокрема – ліжка, що регулюють положення пацієнта. Лікарня № 16 є багатопрофільним закладом. Це – десять різних відділень, одне з яких спеціалізується на хірургії кисті та обслуговує мешканців 5 областей України.

Борис Філатов: Поки держава недофінансовує медичну галузь, місто підставляє лікарням плече фото 2

"Наша лікарня в плані рентгенобслуговування та флюорографії обслуговує майже половину правого берега: весь Шевченківський, Соборний та прилеглі райони. Потреба у цьому апараті була надзвичайною, оскільки до нас приходить велика кількість людей. Старі ж апарати дуже довго проводили дослідження. Завдяки цифровому апарату лікар відразу на екрані бачить чи наявна у пацієнта патологія. Покращується і якість знімка", – сказав генеральний директор лікарні № 16 Олег Хасілєв.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях