Маємо обирати не красивого персонажа, а Главу держави, - нардеп Олександр Черненко

Александр Черненко

Александр Черненко

События
27 марта 2019 13:07

Про це на зустрічі із дніпрянами нагадав Олександр Черненко, народний депутат України, екс-голова Комітету виборців України. 

Найперше народний депутат закликав українців не купуватися на інформаційний шум, нібито вибори – брудні, сфальсифіковані і куплені. 

Маємо обирати не красивого персонажа, а Главу держави, - нардеп Олександр Черненко фото

"Україна дійсно провела доволі таки непросту, але конкурентну виборчу кампанію. Тож важливо прийти на виборчі дільниці, і проголосувати осмислено, аналізуючи і думаючи.  Український виборець завжди вирізнявся високою свідомістю, і цього разу, переконаний, громадяни проголосують активно, як це показують соціологічні опитування", - каже  Олександр Черненко. 

За його словами, сьогодні багато навіть не негативу, а бруду, і діючий Президент став головним об’єктом таких закидів і інформаційних атак.  

"Інколи це було за межею здорового глузду, коли канал 1+1 давав абсолютно неправдиві, навіть не фейкові, а такі за межею моралі і будь-якої пристойності інформаційні сюжети.  Безперечно, людям дуже важко зорієнтуватись у цьому шаленому потоці. Але, як це показують і соцопитування, брехня вже не працює, і я думаю, що вибір українців буде усвідомленим", - зазначив нардеп. 

На його думку, люди вже мають певний імунітет проти брудних скандалів, "вкидів" тощо. Окрім того, у суспільства є запит на позитивну інформацію. 

"Діючий Президент і кандидат на пост Президента Петро Порошенко веде свою кампанію, говорячи про досягнення, які були за п’ять років його каденції. Вони очевидні. Це – децентралізація, і ми бачимо, як міняються наші міста, які кошти туди приходять. Це посилення обороноздатності. Ми бачили, у нас у 2014 році не було армії, а зараз маємо  одну з найбільш дієвих армій в світі. Це гуманітарні питання, підтримка міжнародної спільноти, атипутінська коаліція, яка була створена, у першу чергу, завдяки дипломатичному таланту діючого Президента. Це те, що вже було зроблено, те, що можна помацати", - нагадав народний депутат.   

Ще одна проблема, яку вбачає Олександр Черненко – те, що у епоху інформаційного суспільства і постправди виникають кандидати, які без прямого спілкування з виборцями, з журналістами, без прямих дебатів мають досить серйозний рейтинг. 

Маємо обирати не красивого персонажа, а Главу держави, - нардеп Олександр Черненко фото 1

"Виборцям потрібно пояснювати , що ми обираємо не віртуального президента, не  красивого персонажа, а Верховного Головнокомандувача, Главу держави, яка фактично знаходиться в умовах війни. Ми обираємо  Главу держави, перед якою стоять серйозні економічні виклики, хоча вже є стабілізація економіки та певне її зростання.  У цих умовах  віднестись до свого голосу, до свого вибору по приколу, граючи – доволі безвідповідально", - вважає народний депутат.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях