Працівники комунальних підприємств Дніпра отримали підвищені зарплати

Новость - События - Працівники комунальних підприємств Дніпра отримали підвищені зарплати

Новость - События - Працівники комунальних підприємств Дніпра отримали підвищені зарплати

События
12 февраля 2018 17:23

Працівники комунальних підприємств Дніпра почали отримувати підвищену заробітну плату. Рішення щодо зростання з ініціативи міського голови Бориса Філатова ухвалили під час сесії міськради наприкінці 2017 року. Воно, зокрема, передбачає суттєве підвищення заробітних плат працівників робочих спеціальностей комунальних підприємств міста вже з січня 2018 року.

На різних комунальних підприємствах заробітна плата зросла в середньому на 26%. На це у міському бюджеті передбачено близько 200 млн грн.

Ініціатива насамперед спрямована мотивувати робітників працювати краще, не виїжджати на заробітки до інших країн, а також заповнювати вакансії, де бракує фахівців.

За словами заступника директора департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради Анни Москаленко, на 8 комунальних підприємствах, підпорядкованих департаменту, нову зарплату вже отримали водії, дорожники, слюсарі, механізатори, озеленювачі, електромонтери, працівники теплопостачальних підприємств, "Дніпроводоканалу" та інші працівники робочих спеціальностей. Наприклад, у середньому водій КП "Управління по ремонту експлуатації автошляхів" отримує 8-9 тис. грн, дорожники – 7-7,5 грн.

Працівники комунальних підприємств Дніпра отримали підвищені зарплати фото

"Сподіваємося, це дозволить закрити питання нестачі кадрів. Тому усіх, кого цікавить робота на комунальних підприємствах і хто має відповідний фах, запрошуємо на роботу. Для цього можна звертатися до відділу кадрів департаменту за телефоном 744-77-76", – розповіла Анна Москаленко. Вона також наголосила, що зарплату виплачують вчасно, з урахуванням усіх тарифних ставок, роботи у вихідні та святкові дні тощо.

Дорожник КП "УРЕА" Володимир у лютому отримав підвищену заробітну плату за січень. Якщо раніше чоловік мав 6-7 тис. грн, то зараз – до 14,5 тис. грн. "Робота хоч з нелегких, але вже звик. До того, підвищили основний стимул праці – заробітну плату. Зараз на роботу – як на свято!" – додав він.

Працівники комунальних підприємств Дніпра отримали підвищені зарплати фото 1

Загалом збільшення зарплат торкнулося понад 11 тис. працівників комунальних підприємств. Зі свого боку директор КП "Теплоенерго" Андрій Клименко зазначив, що лише на його підприємстві більше заробляти стали близько 3 тис. працівників.

Зварювальник котельні по вул. Янгеля, 31 Олександр Ковальов у січні отримав на 20% більше – майже 8 тис. грн: "Дякуємо керівництву міста, що про нас, комунальників, не забули. Підвищення рівня зарплати стало відчутним. Наприклад, придбав комп’ютер, хоч і в кредит. До цього не мав навіть такої можливості. Працюю у котельні вже 9 років. Робота подобається, а зараз тим паче".

Окрім того, підвищення зарплати торкнулося і працівників КП "Дніпровський електротранспорт" – водіїв, кондукторів, технічного персоналу. Директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міськради Ігор Маковцев зазначив, що по електротранспорту зарплата зросла на 30-40%.

Працівники комунальних підприємств Дніпра отримали підвищені зарплати фото 2

Наприклад, на сьогодні водії тролейбусів 2 класу отримують у середньому вже близько 12 тис. грн. Якщо працювати у вихідні або святкові дні, сума зростає до 16 тис. грн. Водночас водії 1 класу тепер можуть заробити до 19 тис. грн. Зарплатня слюсарів зросла із 7 тис. грн до 10-11 тис. грн.  Водій 1 класу Роман Перепелиця працює на тролейбусних маршрутах міста вже 14-ий рік. За січень його зарплата склала 15 тис. грн. "Робота подобається. Є можливість заробляти більше за рахунок виходу у вихідні дні. У той самий час є вакансії. Тому запрошуємо водіїв, кондукторів до нашої команди. Грошові стимули заохочують. Окрім того, є можливість пройти відповідне навчання", – поділився водій.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях