Дніпровців закликають дотримуватися правил безпеки під час занурення у воду на Водохреще

Фото: slobodi.wordpress.com

Фото: slobodi.wordpress.com

События
15 января 2018 17:34

Департамент громадського порядку та цивільного захисту Дніпровської міської ради закликає містян дотримуватися певних правил безпеки під час святкування Водохреща.

- Ретельно обирайте ділянку для занурювання. Це можна робити лише у спеціально відведених для цього місцях у присутності медичного працівника та не більше як на 20 секунд. Не рекомендують купання у холодній воді особам із захворюваннями серцево-судинної та нервової систем, а також за наявності запальних процесів. Не залишайте без нагляду дітей поблизу річки або іншої водойми, – йдеться у зверненні.

Перед купанням рекомендують розігрітися, виконуючи фізичні вправи. Категорично заборонено занурюватися у крижану воду у стані алкогольного сп’яніння. Після занурення обов’язково треба розтертися сухим рушником і зігрітися гарячим чаєм, зазначають у департаменті.

Якщо все ж таки доведеться надати допомогу потерпілому за відсутності медичного працівника, слід якомога швидше укрити потерпілого від вітру та холоду, надіти сухий одяг. Якщо необхідно, зробити штучне дихання та непрямий масаж серця. За можливості дати йому гарячу їжу та напій. Забороняється відігрівати таку людину гарячою водою чи вогнем. Якщо стали свідком нещасного випадку, негайно телефонуйте за номером 101, додають у департаменті.

Цьогоріч у Дніпрі офіційними місцями для занурення у воду на Водохреще визначено: пляж на Монастирському острові, парк Сагайдак (у минулому – Воронцова), Краснокам’янське озеро (Міський молодіжний парк дозвілля та відпочинку "Новокодацький"), на території Новобогородицької фортеці (Стара Самарь), на набережній (вул. Набережна Заводська, 92 Б) та біля Свято-Успенського собору – Собору Іоанна Хрестителя, вул. Маршала Малиновського, 7 (територія спортивного клубу "Фалькон"), озеро Куряче (вул. Трансформаторна, 100).

19 січня у зазначених місцях чергуватимуть медичні працівники центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Дніпровців закликають дотримуватися правил безпеки під час занурення у воду на Водохреще фото

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях