Клуб підприємств-лідерів "зеленої економіки" діє!

Новость - События - Клуб підприємств-лідерів "зеленої економіки" діє!

Новость - События - Клуб підприємств-лідерів "зеленої економіки" діє!

События
19 декабря 2017 09:00

8 грудня 2017 року на базі ПАТ „АрселорМіттал КривийРіг” відбулося чергове – уже четверте засідання Клубу підприємств-лідерів „зеленої економіки” в рамках українсько-німецького Проекту „Зелені рішення бізнесу – єднання сталого розвитку” за участю Генерального консула Федеральної Республіки Німеччина Вольфганга Мьоссінгера, який є ініціатором та активним прихильником розширення співпраці Дніпропетровщини з Німеччиною.

Місце проведення знову було особливим, адже ПАТ „АрселорМіттал КривийРіг” – цепідприємство-лідер сталеплавильного виробництва в Україні (7 млн т сталівироблено у 2016 році), один з основних платників податків Дніпропетровщини (6,3 млрд грн перераховано до бюджетів усіх рівнів), місце роботи для 24 тисячс півробітників плюс 5 тисяч підрядників.

Але у нас було головне питання: як при цьому на підприємстві вирішуються питання охорони навколишнього середовища та енергозбереження?

Нам продемонстрували, що ПАТ „АрселорМіттал КривийРіг” є вельми успішним і в цьому, показавши об’єкти реального виробництва – реконструйовану чергову (вже третю з шести) коксову батарею. Ми також стояли поруч з вивантаженням коксу, але характерного для коксохімічного виробництва запаху сірководню не відчували.

Викиди від двухванної сталеплавильної печі з-піддаху цеху тепер практично відсутні, а дим з труби вже не такий помаранчевий, як раніше. Це результат виконання обіцяних на 2017 рік заходів, що дозволили привести це виробництво за екологічними показниками практично до рівня діючого конверторного виробництва.

А головне – є стратегія повної модернізації ПАТ „АрселорМіттал КривийРіг” до 2020 року із загальним обсягом інвестицій, починаючи з 2017 року, в 1,5 млрд доларів США. Це на додаток до вже інвестованих з 2007 року 5,3 млрд грн. Розгорнуте будівництво вже другого на підприємстві цеху безперервного розливання сталі з завершенням в наступному році – чергове підтвердження серйозності намірів і далі поліпшувати екологічне становище.

Ми ознайомилися також з роботою підприємства з енергозбереження, її результати – за останні п’ять років споживання підприємством природного газу знижено вдвічі. Це, перш за все, результат застосування в доменному виробництві пиловугільного палива. Зараз впроваджується заміщення природного газу при виробництві вапна на альтернативний, незвичайний в металургії вид палива – лушпиння соняшнику, заміщення становить до 75%.

Учасники засідання Клубу, наші Амбасадори єдині в думці, що це підприємство в складі всесвітньовідомої міжнародної корпорації „АрселорМіттал” (виробництво в 18 країнах, представництво в 60 країнах) впевнено стало на шлях сталого розвитку і на цьому шляху вже помітно просунулося.

За останні 10 років, з 2007 року підприємство вже знизило шкідливі викиди в атмосферу, забруднені стоки вод, накопичення відходів на 34,4%, 64,8%, 45,1% відповідно.

Погодьтеся, які при цьому заходи підприємство здійснило і скільки на це витратило інвестицій – питання для нас, мешканців, є не актуальним. Головне, щоб природа від цього страждала менше, а ми рідше хворіли.

Важливо мати об’єктивні екологічні показники. На ПАТ „АрселорМіттал КривийРіг” діють три поста моніторингу викидів, причому в онлайн-режимі, результати можна спостерігати в реальному масштабі часу на сайті підприємства.

Позитивну оцінку побаченому дав і брав участь в засіданні Клубу радник губернатора Ігор Ломако, який назвав результати роботи підприємства по екології і енергозбереження „переконливими”.

Але ми готові вислухати й інші думки. Запрошуємо до спілкування на регіональну платформу „зелених рішень”, власне і створену спеціально для цього в рамках нашого українсько-німецького Проекту.

Адже відверта та аргументована дискусія – шлях до спільного успіху!

Сайт

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях