Борис Філатов обговорив із мешканцями Авіаторського перспективи відбудови селища

Новость - События - Борис Філатов обговорив із мешканцями Авіаторського перспективи відбудови селища

Новость - События - Борис Філатов обговорив із мешканцями Авіаторського перспективи відбудови селища

События
24 ноября 2017 15:19

24 листопада міський голова Дніпра Борис Філатов вирушив з інспекційною поїздкою до селища Авіаторське, яке віднедавна повернулося до територіального складу міста. Селище Авіаторське розташоване у 14 км від Дніпра – на південь від житлового масиву Тополя і на захід – від Старих Кодак.

В управлінні області воно було близько 20 років. Люди скаржаться: вже тривалий час вони почувалися поза увагою з боку чиновників, а їхнє містечко простоювало та потрохи гинуло. Тутешнє господарство – це захаращені будинки, а також дороги та мережі освітлення, що навіть не мають балансоутримувача.

Під час візиту до Авіаторського мер розповів, які проблеми містечка буде вирішено найближчим часом. На зустрічі з мешканцями Авіаторського також був присутній народний депутат Андрій Денисенко.

Борис Філатов наголосив: швидко розв'язати проблеми, за які ніхто не брався десятиліттями, буде непросто, однак у мерії готують для цього комплексну стратегію.
"Оберіть ініціативну групу, яка представлятиме інтереси Авіаторського у мерії. Фінансування ми закладемо на наступний рік, та це не означає, що всі проблеми вдасться вирішити у найближчі місяці. Питаннями селища не займалися десятиліттями. Подібну ситуацію ми спостерігали також у інших віддалених районах міста – Таромському, Краснопіллі та Мирному. Вирішення цих проблем – це моя програма "Місто без околиць", – зазначив мер Дніпра.

Проблемних питань у мешканців Авіаторського багато. Їх вирішуватимуть поступово. Так, мережу вуличного освітлення в Авіаторському місто візьме на свій баланс. Для цього підготують відповідні рішення сесії. Відремонтувати ліхтарі планують у другій половині 2018 року.

Єдину у містечку дорогу, що має назву "Аеродромна", візьмуть на баланс за фактом виявлення. Решта доріг є внутрішньоквартальними. Також у перші місяці нового року у Авіаторському проведуть інвентаризацію мереж і споруд каналізації. Крім того, ремонтуватимуть покрівлю 22 житлових будинків, що перейшли до комунальної власності Дніпра. Оновлюватимуть і під'їзди. Загалом орієнтовна вартість першочергових ремонтних робіт сягає 24,7 млн грн.

Як відомо, документ про передачу селища з відання Дніпропетровської області до територіальної громади Дніпра Борис Філатов підписав 21 листопада. Над вирішенням питання команда мера працювала майже 2 роки.

За передачу Авіаторського на баланс міста має проголосувати також і Верховна Рада. Мер Дніпра Борис Філатов обіцяв особисто сприяти цьому процесу.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях