У мерії Дніпра ухвалили програму українізації міста

Новость - События - У мерії Дніпра ухвалили програму українізації міста

Новость - События - У мерії Дніпра ухвалили програму українізації міста

События
15 ноября 2017 17:49

Під час 26-ї чергової сесії міської ради Дніпра 15 листопада депутати ухвалили програму розвитку історії міста та місцевої ідентичності "З Україною в серці". Ініціатива розрахована на 3 роки.

Головна мета – підтримка дніпровської місцевої  ідентичності, збереження українських традицій, українізація міського простору та опір російській агресії, зокрема, в галузі культури. На цьому неодноразово наголошував очільник Дніпра Борис Філатов.

Згідно з новою програмою хочуть заснувати музей історії Дніпра, а також музей археології та етнографії степової України. Тут демонструватимуть ранню історію міста та регіону.

Також у Дніпрі створять пересувні музейні експозиції, присвячені історичним подіям та видатним особистостям. Такі експозиції демонструватимуть, зокрема, у навчальних закладах, військових частинах і шпиталях.

Разом з тим, у місті також хочуть встановити низку пам'ятників. Так, в районі  Новобогородицької фортеці має з'явитися постамент Івана Мазепи. Також планують спорудити пам'ятники князю Святославу, запорізьким козакам, діячам і подіям української історії.

Культурна галузь Дніпра поповниться також новими історико-культурними осередками. Серед них – комплекси "Стара Самарь", "Пересічин" і "Парк тоталітарного періоду".

Автори програми переконані: це допоможе підвищити туристичну привабливість міста та залучити нових інвесторів.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях