"Зелені" рішення бізнесу – єднання для сталого розвитку": як вигідно вести приватне підприємництво на засадах "зеленої" економіки

Новость - События - "Зелені" рішення бізнесу – єднання для сталого розвитку": як вигідно вести приватне підприємництво на засадах "зеленої" економіки

Новость - События - "Зелені" рішення бізнесу – єднання для сталого розвитку": як вигідно вести приватне підприємництво на засадах "зеленої" економіки

События
27 октября 2017 11:14

На сьогодні на Дніпропетровщині є дуже актуальною проблема дбайливого використання природних ресурсів. Для запобігання небажаних наслідків було започатковано проект "Зелені" рішення бізнесу – єднання для сталого розвитку" . Проект передбачає популяризацію на території Дніпропетровської області ідей "зеленого" економічного розвитку, створення умов для запровадження сучасних й екологічно безпечних засобів виробництва, здійснення аналізу перешкод, які заважають компаніям інвестувати у нові технології, сприяння фаховому обміну між підприємствами та комунікації з органами державного управління. 

Впроваджується проект Дніпропетровською обласною організацією роботодавців у партнерстві з Дніпропетровською обласною радою та Дніпропетровським регіональним інвестиційним агентством за підтримки Програми сприяння зеленій модернізації української економіки, що реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ.

З метою подальшого висвітлення діяльності, досвіду і результатів успішних "зелених" проектів, найкращих практик, методів та технологій, активістами проекту створено "Клуб підприємств-лідерів зеленої економіки", до складу якого увійшли керівники провідних підприємств області та приватних компаній.

Проектом вперше запроваджено звання "Амбасадор – життя "по-зеленому". Відомі представники регіону висловили бажання нести місію Амбасадора, сповідуючи у своєму повсякденному житті та роботі "зелені" принципи. Головне завдання Амбасадора ? пропаганда екологічних інновацій, корисності і безпеки "зелених" нововведень, що ставить за мету зробити їх модними, вигідними державі і економіці, суспільству і людині. 

Нещодавно на підприємстві "Оріль-Лідер" відбулися чергові збори Амбасадорів та засідання "Клубу підприємств-лідерів зеленої економіки". Під час зустрічі вони відвідали птахофабрику "Оріль-Лідер", на якій побудована перша на Дніпропетровщині біогазова станція. Вона дозволила майже повністю закрити питання використання та утилізації відходів від діяльності птахофабрики, а саме курячого посліду і настилу, котрі майже два роки тому безжалісно забруднювали навколишнє середовище.

На чолі з генеральним директором ПрАТ "Оріль-Лідер" Олексієм Утешевим, Амбасадори ознайомились з роботою біогазового комплексу та іншими об’єктами енергозбереження й екологічних заходів підприємства. Під час екскурсії прихильники життя „по-зеленому” активно цікавились нюансами виробництва і отримали багато гарних вражень.

Учасники зустрічі відмітили, що "Оріль-Лідер" дійсно займає лідерські позиції на ринку "зеленої" енергетики, а впровадження "зелених" рішень на підприємствах області є дуже актуальним та сприятиме ефективному розвитку  не тільки сільського господарства, а й у промисловості регіону.

Зустріч "Клубу підприємств-лідерів зеленої економіки" має низку корисних наслідків, таких як обмін досвідом, обговорення проблем, які можуть виникнути в процесі впровадження "зелених" технологій.

- Господарювання на засадах "зеленої" економіки є дуже вигідним для ведення бізнесу та збереження навколишнього середовища. Уже сьогодні потрібно приділяти увагу екологічному стану навколишнього середовища задля гідного життя майбутніх поколінь,  – одноголосно зазначили учасники зустрічі. 

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях