У Дніпрі розпочалося сортування у залах ресторанів МакДональдз

У Дніпрі розпочалося сортування у залах ресторанів МакДональдз

У Дніпрі розпочалося сортування у залах ресторанів МакДональдз

Общество
02 июня 2021 09:42

Дніпро став одним із перших міст в Україні, де стартувала програма із сортування відходів у залах ресторанів МакДональдз. За дев’ять місяців дії програми в Україні, в залах ресторанів і підсобних приміщеннях було відсортовано й віддано на переробку понад 1000 тонн пакування.

У ресторанах МакДональдз у Дніпрі запроваджено сортування відходів у залах. Для цього у закладах встановили спеціальні сортувальні станції з відповідними позначками для розділення відходів на папір, пластик, паперові стакани, рідину та інше. Відсортовані відходи відправляють на вторинне перероблення сировини.

У Дніпрі розпочалося сортування у залах ресторанів МакДональдз  фото 1У Дніпрі розпочалося сортування у залах ресторанів МакДональдз фото 1

Окремо варто наголосити, що МакДональдз вдалося знайти партнера в Україні, який має унікальну технологію переробки одноразових паперових стаканів – це Зміївська паперова фабрика у Харківській області. На підприємстві відсортоване пакування розділяють на 2 шари – ПЕ-плівку та папір, що уможливлює подальшу переробку сировини. З переробленого матеріалу виготовляють для МакДональдз паперові пакети для доставки та замовлень з собою”, які вже використовуються у ресторанах МакДональдз в Одесі.

У Дніпрі розпочалося сортування у залах ресторанів МакДональдз  фото 2 1У Дніпрі розпочалося сортування у залах ресторанів МакДональдз фото 2

МакДональдз активно впроваджує програму із сортування відход з вересня минулого року. У тестовому режимі проєкт працював у 16 ресторанах Києва та Львова.

До програми сортування в залах МакДональдз вже приєднались більше 2,6 млн українців.  У залах та підсобних приміщеннях було відсортовано понад 1000 тисяч тонн пакування, а це понад 915 тонн паперу і картону, 70 тонн поліетилену і пластику, 15 тонн пакування TetraPak та майже 6 тонн кавового жмиху.

У Дніпрі розпочалося сортування у залах ресторанів МакДональдз  фото 3 2У Дніпрі розпочалося сортування у залах ресторанів МакДональдз фото 3

МакДональдз ставить за мету налагодити кругову систему роботи з відходами, що передбачає сортування, перероблення й повторне використання сировини. Наразі компанія активно розвиває цей напрям й до кінця року планує впровадити сортування в усіх 100 закладах в Україні. Усі співробітники ресторанів пройшли відповідне навчання, щоб допомагати правильно сортувати відвідувачам. Таким чином МакДональдз робить свій внесок у розвиток культури сортування серед українців та збереження довкілля.

________________________________________________________________________________

Про МакДональдз в Україні

МакДональдз в Україні — лідер серед ресторанів швидкого обслуговування. Перший заклад відкрито 24 травня 1997 р. в Києві. Компанія налічує 100 ресторанів у 22 містах України. Компанія щорічно входить до переліку 100 найбільших платників податків в Україні, а також до переліку найкращих роботодавців. МакДональдз в Україні — партнер-засновник і найбільший корпоративний партнер «Фундації Дім Рональда МакДональда» в Україні.

Додаткову інформацію ви знайдете на офіційній сторінці mcdonalds.ua, а останні новини — у наших соціальних мережах: Facebook / та Instagram.

ТОП РАЗДЕЛА
Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях