Музей художньої емалі

Афиша - Выставки - Музей художньої емалі

Афиша - Выставки - Музей художньої емалі

Грандіозне відкриття Музею художньої емалі

Найбільша колекція в Україні

У рамках відкриття в музеї - розпочато Міжнародний фестиваль художньої емалі.

Експозиція на два поверхи: більше 200 робіт. Художники з Польщі, Чехії, Франції та найкращі роботи українських емальєрів.

Музей художньої емалі облаштовано за усіма законами музейної справи. Перший досвід у розвитку цього напрямку в незалежній Україні належить заслуженому художнику України Олександру Бородаю. Саме він спільно із заслуженим художником України В’ячеславом Даниловим починав у Дніпропетровську власні творчі розробки у царині емалі. Бородай виховав цілу плеяду своїх талановитих учнів, які тепер - знані художники - емальєри. Вперше із технікою емалі у майстерні Бородая познайомився відомий дніпропетровський монументаліст і дизайнер Станіслав Юшков. Довершені оригінальні твори демонструють непересічний талант справжнього живописця. Відтепер Станіслав Юшков працює у майстерні художньої емалі, що розпочала свою роботу у травні 2015 року в стінах Музею українського живопису (м.Дніпропетровськ). Серед учнів митця відомий дніпропетровський живописець В’ячеслав Апет та молодий художник Олександр Антонюк.
Сьогодні до емалі звертаються українські художники різних спеціальностей монументалісти, живописці, графіки, скульптори, ювеліри, бо вбачають у цій техніці нові можливості для втілення своїх творчих задумів. Вироби з емалі стійкі до температурних перепадів та практично непідвласні руйнуванню з часом.

На честь свята на площі героїв Майдану біля музейного провулку відбудеться

- Концерт музичного гурту саксофоністів "Гуру-квартет";

- Майстер-класи з живопису.

Запрошуємо на відкриття нового музею!

Музей художньої емалі: фото 1Музей художньої емалі: фото 1 Музей украинской живописи

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua - Facebook, Telegram, Viber, Instagram

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях