Виставка робіт Андрія Єрмоленка з серії «Шевченкіана» та «Анархія»

Афиша - Выставки - Виставка робіт Андрія Єрмоленка з серії «Шевченкіана» та «Анархія»

Афиша - Выставки - Виставка робіт Андрія Єрмоленка з серії «Шевченкіана» та «Анархія»

Запрошуємо відвідати виставку художника та дизайнера Андрія Єрмоленка, відкриття якої відбудеться 14 грудня в Культурному Центрі "Арт-Вертеп" (вул. Червона, 11).
Андрія Єрмоленка ми знаємо як арт-директора  "Українського тижня", автора серії плакатів "Мама Анархія", "Star Wars" та автора "нових образів" Шевченка. Разом з колегами по цеху він є одним із засновників жлоб-арту. Андрій Єрмоленко - художник, який пропонує альтерниативний погляд на Україну як бренд. 

На виставці будуть предаставлені графіка та живопис з серії "Мама Анархія" та  "Шевченкіана" 

У своїй творчості Андрій Єрмоленко закликає до нового погляду на канонізовані постаті й пропонує зобразити їх у контексті сучасної доби. Зокрема це стосується Махна та Шевченка, сприйняття яких вже давно стало стереотипним.
Андрій Єрмоленко впевнений, що Тарас Шевченко вплинув на нього найбільше:
"Шевченко! Це був найлютіший чувак, неопанк того часу. Єдина людина, яка не посоромилась обізвати царя. Хоча Микола І його викупив із кріпацтва, він обізвав його і його дружину, за що потім поїхав на Кос-Арал. До речі, також історія цікава: чувак поїхав на Кос-Арал і організував там першу експедицію, описавши ці місця. До нього ніхто ще такого не робив. Для мене це приклад людини-дії. Треба діяти! А все інше – фігня. А ще в нього було нормальне почуття гумору, починаючи зі ставлення до релігії й закінчуючи здоровою самокритикою. Ще він показав реально чесного Христа – не хіпі "в белом венчике из роз впереди", а реально сильну людину, яка вела за собою дванадцятьох людей і нікого з них не загубила, хіба що крім одного зрадника. Але яку силу треба мати, щоб вони не розбіглися, а почали ходити пророкувати!"

Батька Махна вважає "офігенним чуваком" й справжнім прикладом національного героя:
"Махно є для мене справжнім героєм...
А моя бабця, яка бачила вживу Махна, розповідала мені про нього цікаві факти.
Якщо гарно подумати, то в нас у державі зараз анархія. Щоправда, трохи зі звірячим обличчям, та все ж анархія. Але не як державний лад, а як життя кожного індивіда.
Взагалі українець за своєю природою анархіст – "ви не чіпайте мене і мою приватну власність, бо інакше я буду братися за вила чи гвинтівку і стріляти".
Але, на жаль, нам не вистачає об’єднання."

Вхід вільний.

Виставка робіт Андрія Єрмоленка з серії «Шевченкіана» та «Анархія»: фото 1Виставка робіт Андрія Єрмоленка з серії «Шевченкіана» та «Анархія»: фото 1 Культурный центр "Арт-Вертеп"

Виставка робіт Андрія Єрмоленка з серії «Шевченкіана» та «Анархія»: фото 2Виставка робіт Андрія Єрмоленка з серії «Шевченкіана» та «Анархія»: фото 2 Культурный центр "Арт-Вертеп"

Виставка робіт Андрія Єрмоленка з серії «Шевченкіана» та «Анархія»: фото 3Виставка робіт Андрія Єрмоленка з серії «Шевченкіана» та «Анархія»: фото 3 Культурный центр "Арт-Вертеп"

 

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua - Facebook, Telegram, Viber, Instagram

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях