Лірник Сашко в "Невідомому Петровському"

Афиша - Другие мероприятия - Лірник Сашко в "Невідомому Петровському"

Афиша - Другие мероприятия - Лірник Сашко в "Невідомому Петровському"

Усі ми родом із дитинства і цього вечора усім нагадуватиме про це чудовий казкар - Сашко Лірник. Його казки змусять вас і сміятися і замислюватися над одвічними життєвими питаннями. Казки Сашка Лірника родом із душі, як він сам каже, можливо, саме тому вони здатні чіпляти та запамятовуватися з першого разу.
А завдяки казкарю Лірнику та гурту "Вертеп" цього вечора усім гарантован гарний різдвяний настрій.

Передпродаж - 40 грн
В день заходу - 50 грн

"Неизвестный Петровский"
(056) 788 70 38, 
(067) 909 46 60,
(099) 459 09 81
Ул. Наб. В. И. Ленина 15а

Лірник Сашко: "В кожному дорослому дитина сидить"

22 числа останнього місяця 2006 року в культурному житті Дніпропетровська відбулася помітна подія. Адже до нашого міста завітав, без заперечень, найвідоміший в Україні казкар. Мова йде про Олександра Власюка, більш відомого як лірник Сашко. До початку його перформенсу, що пройшов ввечері цього дня в кафе "У Бекіра", нам вдалося поспілкуватися з автором багатьох казок для дітей та дорослих та поставити йому кілька запитань.— Що ви збираєтеся показувати, точніше, розказувати сьогодні глядачам?

лірник Сашко: Ви знаєте, я зараніє не можу сказати, мовляв, я покажу це, це і це. Є звичайно якийсь каркас, тобто мої улюблені казки, насамперед казки про козаків. Тим більше що Дніпропетровськ це, можна сказати козацька вольниця, старовинний козацький центр. Ну, а далі вже як піде, куди, так би мовити, крива виведе. Справа ось в чому — мої виступи це завжди експромт. І це завжди весело.

— Скажіть, коли ви по-справжньому зрозуміли що станете казкарем?

лірник Сашко: Насправді, зовсім нещодавно. За фахом я інженер. І до того як випустив свій перший диск, я думав що все це крім мене мало кому потрібно. Проте коли він розійшовся миттєво, я побачив що люди хочуть мене слухати. Тоді й зрозумів. І думаю, що можу вважати себе вже казкарем-професіоналом, адже виступаю близько 20-ти років.

— Не поділитеся з нами — як взагалі народжується казка?

лірник Сашко: Це, насправді, процес дуже дивний. Якби я чітко знав як це робиться, я штампував би їх пачками. Буває що почуєш якусь цікаву історію, або цікаву назву чи прізвище і звідси з’являється ідея казки. Був такий випадок — коли я виступав на Хортиці, розповідав билину про Іллю Муромця і якось поступово вона перейшла в політичну площину — у мене там з’явилися Віктор Андрійович, Віктор Федорович, Верховна Рада і таке інше. Тобто народилась політична казка, хоча взагалі політичних тем у своїх розповідях я уникаю. Так що все це експромт. А сісти і цілеспрямовано написати казку на задану тему — це дуже важко. Треба щоб воно, скажімо так, на душу лягло. Потім, перед записом казки на диск, треба її ще й "відшліфувати", музику підходящу підібрати. В цьому мені дуже допомогають музиканти з якими я співпрацюю. Доречі над наступним, четвертим диском, я буди працювати з гуртом Вертеп. Я дуже пишаюся цим і сподіваюся що це буде чудовий диск з козацькими казками.

— До речі, розкажіть про свій майбутній диск.

лірник Сашко: Як раз зараз я веду роботу над казками що до нього увійдуть. Там буде, наприклад, "Казка про Махно". Там взагалі цікава історія. Справа в тому що у мене було два діда і один воював за Махна, а інший за Пархоменка. І навіть — мені бабка розповідала — що доходило до того, що вони вдвох бігали навколо хати і стріляли один в одного. Не буду зараз розповідати, яка це казка вийде в кінці кінців, проте скажу, що поки що я не визначився, яким в мене буде Махно — хорошим чи поганим. Взагалі така дивна казка получається. Проте вона буде.

— Тобто коли ви починаєти роботу над казкою, ви ще не знаєте чим вона скінчиться?

лірник Сашко: Не знаю! Навіть коли я розповідаю казку вона може вже по ходу змінитися. Буває що і глядачі в цьому допомагають і з’являється зовсім інший фінал. Тобто, це завжди експромт.

— Крім випуску нового диску, які ще найближчі творчі плани?

лірник Сашко: Я зараз написав сценарій до повнометражного мультфільму по моїм казкам, який буде знімати Артхаус-Трафік. Він вийде роки через два, проте я думаю що це буде своєрідна бомба. Ще цього року планую видати дві книги з моїми казками. І ще дуже цікаво мені взяти якусь китайську казку, перекласти її

на український ґрунт і побачити, що з цього вийде. Думаю така спроба буде у найближчому майбутньому.

— Ваші казки анонсуються як "казки для дітей та дорослих". Як це — казка для дорослих?

лірник Сашко: Раніше я думав що казки цікаві тільки дітям. А потім зі здивуванням помітив що на мої виступи збирається все більше і більше дорослих. Дорослі просто ховають все це десь далеко — поточні справи заважають, бізнес, по долару у кожного в очах світиться (посміхається)… Проте, коли це в них під час виступу розбудити, з’являється такий блиск, така радість в очах… В кожному дорослому дитина сидить. Казки в людях якісь особливі струни зачіпають, про дитинство нагадують. Всі ж, коли маленькі були, чули казки про Котигорошка, Колобка, Котика і півника. Якщо цього немає що ж з людини виросте? Покемон якийсь, не інакше.

В’ячеслав Дейкун, "Нічна зміна"

Більш відомий під ім’ям Сашко Лірник — казкар-лірник, інженер та учасник київського гурту "Вій", сценарист, актор, телеведучий, автор телепрограм. Був членом журі фестивалю авторської пісні "Срібна підкова", постійний учасник фестивалів "Країна Мрій", "Шешори", "День Незалежності з Махном". Володар почесного звання "Заслужений працівник культури України". Володіє такими музичними інструментами, як колісна ліра, дримба, варган, бубон, барабан, гітара. Має учнів в Україні,Росії і США.

Біографія

Народився 24 січня 1963 року в місті Умань. П’ятнадцять років прожив у Росії, в Мурманську, де брав участь у створенні українського земляцтва. В 1995 році Олександр Власюк повернувся в Україну. Нині мешкає у Києві. В 1999—2002 роках-автор і ведучий телепередачі "Казки лірника Сашка". В 2000 році дитячим журі обраний "кращим дитячим письменником України". В 2003 році диск "Казки лірника Сашка для дорослих і дітей" був визнаний кращим альбомом України (опитування журналу "Політика і культура"). В 2009 році Указом Президента України Олександру Власюку присвоєно почесне звання "Заслужений працівник культури України". В 2010 році отримав приз глядацьких симпатій і став лауреатом кінофестивалю "Відкрита Ніч" за кращий сценарій (мультсеріал "Моя країна-Україна", який сам і озвучував). З 2010 року — автор і ведучий програми для дітей "Світанок" на каналі ІСТВ. Написав і поставив три "Зіркові вертепи" 2008, 2009, 2010 років на фестивалях "Карпатія". Записував пісні з гуртами "Рутенія", "Чур", "Вій", "Кому Вниз", знявся у кліпі гурту "Тінь Сонця". Зараз знімає художній фільм за мотивами своєї казки "Про вдову Ганну Шулячку,Чорного козака і страшне закляття", в якому грає одну із ролей. Ведучий фестивалю "Українське Різдво" в Оперному театрі м. Києва.

Твори

Записав 4 диски:

* Лірник Сашко — "Казки лірника Сашка" (аудіокнига MP3)

* Лірник Сашко — "Дорослим і дітям" (аудіокнига MP3)

* Лірник Сашко — "Химерні оповіді" (аудіокнига MP3)

* Лірник Сашко — "Казки для старшеньких" (аудіокнига МР3)

Написав сценарій повнометражного мульфільму "Про чотири роги і козацький рід", який визнано кращим мультиплікаційним сценарієм за часи незалежної України. Для Українського радіо записав "Ніч перед Різдвом".

Лірник Сашко в "Невідомому Петровському": фото 1Лірник Сашко в "Невідомому Петровському": фото 1 Арт-кафе Неизвестный Петровский

 

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua - Facebook, Telegram, Viber, Instagram

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях