Эксклюзив. Сергей Притула: "В Днепре я бываю чаще, чем у мамы"

Фото пресс-службы Притулы

Фото пресс-службы Притулы

Досуг и еда
27 октября 2015 11:25

В начале ноября Днепропетровск посетит известный телеведущий, шоумен, актёр Сергей Притула со своим юмористическим шоу "Вар’яти". В эксклюзивном интервью днепропетровскому сайту Vgorode.ua Сергей рассказал о своём наибольшем достижении в жизни, о том, как появилось его детище "Вар’яти-шоу" и , конечно же, о нашем городе, который Притула посещает далеко не впервые.

От редакции: Мы публикуем интервью с Сергеем Притулой на языке оригинала.

- Доброго дня! Сергію, розкажіть про те, як взагалі з’явилося шоу "Вар’яти"? І чому саме такий формат ви обрали?

- Шоу стало логічним продовженням моєї роботи у "Comtde Club UA". Звільнившись із цієї структури навесні 2009-го, я цілий рік шукав варіанти, чим заповнити вакуум, який створився внаслідок припинення гастрольної діяльності. В результаті, зібрав хлопців з пів-десятка команд КВН, які якісно вирізнялись своєю акторською грою та силою написаних матеріалів і запропонував попрацювати разом. Формат камеді мені видавався оптимальним. Правда, ми зробили певні видозміни: відсутність нецензурщини на сцені, україномовна програма і, головне, не корчимо з себе "гламурних подонків")). Ось так вже 5,5 років і працюємо)).

- Програма шоу від міста до міста якось видозмінюється чи залишається незмінною?

- Писати під кожне місто нову програму – це нереально. Привозити нову на кожен наступний концерт – наша принципова позиція. Звісно ж ми можемо частково адаптувати ту чи іншу мініатюру так, щоб якось "прив’язати" цей номер до міста, у якому виступаємо, але без зайвої потреби не зловживаємо подібною практикою.

- Ви у Дніпропетровську вже не вперше. У вас є вже якісь улюблені місця? Можливо, якісь ще тільки бажаєте відвідати? Які саме? Взагалі, з чим особисто у вас асоціюється Дніпропетровськ?

- В Дніпрі я буваю іноді частіше, ніж у мами в Збаражі (Тернопільска обл,  прим. Авт.))). Не знаю, з чим це пов’язано, але за останніх три роки Дніпропетровськ чітко вийшов на 2-гу сходинку в контексті роботи на корпоративних заходах. А якщо все складеться правильно, то до кінця року і Київ обскаче)). Тому радий, що у нас взаємна любов. Мене це місто підкорило ще 13-14-ть років тому, коли я приїжджав сюди у складі команди КВН "Тернопільська Особлива". Кілька років ми грали у Дніпролізі. Це прекрасний досвід і дуже теплі спогади. Нажаль, приїхати в Дніпропетровськ на кілька днів поспіль не завжди вдається, тож класичний графік перебування у місті це: аеропорт – готель – робота – готель – аеропорт. І за таких обставин часу вистачає хіба на прогулянку в центрі чи вечерю у якомусь затишному ресторані (благо, таких у Дніпрі не бракує). А улюблене місце вже давно - це набережна. При чому з обох боків)).

- Розкажіть про свого сина. Чи легко бути батьком та часто подорожувати гастролями?

- Дмитрику в жовтні стукнуло 7 років. Ходить в другий клас, штудіює англійську, займається у басейні. Любить цукерки, комп’ютерні ігри і збірну України з футболу. До батькової зайнятості ставиться з розумінням. Вже навіть почав допомагати, часом підходить і каже: "Тату, я тобі прикол на "Вар’яти" придумав" і розказує щось, що нафантазував. Іноді беру його з собою на концерти, Дмитро добре товаришує з моїми хлопцями. Іноді, коли я на гастролях і телефоную до малого, Дмитрик може попросити дати слухавку комусь із хлопців, просто потеревенити.

- Ви є продюсером на одному з українських каналів. Скажіть, з якими складнощами ви зіштовхнулися на цій посаді?

- Я не той продюсер, який приймає глобальні рішення і відповідає за проект в цілому. Я – креативний продюсер, моя зона відповідальності – розробка контенту, який ви потім бачите на екранах у, приміром, програмі "Хто Зверху?". За таких обставини моя проблемна ділянка – це, іноді, невідповідність моїх творчих запитів фінансовим можливостям проектуJ. Ну, себто коли ти з редакторами вигадуєш крутий конкурс на фінал програми, але виконавчий продюсер або керівник творчого об’єднання кажуть: "ребята, перепишите фінал, на этот нету бюджета".

- Відомо, що ви допомагаєте бійцям АТО. Що ви відчуваєте, коли спілкуєтеся з бійцями? Для вас це спілкування стало сьогоденністю?

- Відчуваю величезну вдячність. За те, що моя дитина ходить до школи не під свист куль, за те, що по моїй хаті не ходить п’яний Іван з "калашом", за те, що своїми життями вони забезпечують мільйонам українців і мені в тому ж числі можливість жити і працювати під мирним небом. За таке треба віддячувати, тому допомога бійцям – це так само природньо, як ходити на роботу. Та і бійцям так веселіше, коли приїжджаєш особисто, а не кимось передаєш.

- На вашу думку, справжній комік – це хто? Людина, яка має талант, гарну міміку та відчуття гумору? Чи, можливо, все набагато простіше/складніше?

- Та ви, ніби-то, вже й самі відповіли на своє запитання, перелічивши кілька пунктів "маст хев" для комікаJ. І ще… я ще ніколи не бачив людину, яка б заробляла на життя гумором і називала б себе "коміком". Це оточуючі так називають.

- Ваше найбільше досягнення у житті?

- Мій син.

Напоминаем, что выступление шоу "Вар’яти" с Сергеем Притулой состоится в Днепропетровске 6 ноября в ДК Шинник в 19.00. Детальнее здесь.


Про шоу


"ВАР’ЯТИ-ШОУ" было создано в 2010 году лучшими представителями украинского юмора. Шоу лишено русского языка и нецензурной лексики, практически отсутствуют шутки "ниже пояса" и на политическую тематику – перевешивает бытовая тема.

Руководитель и идейный вдохновитель "Вар’ятів"  – известный украинский шоумен, телеведущий, волонтёр и селебрити Сергей Притула.  

Сегодня в состав "Вар’ятів" входят такие артисты: Сергей Притула, Владимир Жогло, Владимир Ковцун, Виталий Тыльный, Сергей Полупан, Валентин Сергейчук. 

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях