Виставка «Бельгійський автобронедивізіон в Україні» та презентація фільму "Cafard"

Афиша - Выставки - Виставка «Бельгійський автобронедивізіон в Україні» та презентація фільму "Cafard"

Афиша - Выставки - Виставка «Бельгійський автобронедивізіон в Україні» та презентація фільму "Cafard"

21 червня 2016 року у кінотеатрі "Правда-кіно"  (пр.Слобожанський, 86) відбудеться виставка "Бельгійський автобронедивізіон в Україні" та презентація фільму "Cafard" бельгійського режисеру Jan Bultheel (Ян Бюльтил) з метою вшанування подій Першої світової війни. 

Протягом століть бельгійці та українці були втягнуті в протистояння інших. Така ж ситуація склалася в роки Першої світової війни.  Запеклі бої широких масштабів, війна із застосуванням хімічної зброї, військові злочини проти мирного населення, пограбування, депортації і голод забрали багато людських життів і залишили цілі міста спустошеними.

У 1916 році бельгійський автобронедивізіон, відомий за своєю абревіатурною назвою 'АСМ' з французької мови (‘auto-canons-mitrailleuses’), був відправлений  королем Альбертом І на допомогу царській армії до Галицького фронту.  Він провів декілька наступів в Карпатах та в Тернопільській області.  Військовий підрозділ пов'яз в більшовицькій революції і відступив до Києва, де став свідком боротьби України за незалежність.  Воякам довелося вести переговори щодо свого зворотнього , але їм вдалося знайти шлях додому, пройшовши епічну одіссею через Сибір та  тріумфальний "зірковий тур" територією США.

Історія 'АСМ' читається як сценарій фільму, але тільки в 2015 році бельгійський режисер Jan Bultheel (Ян Бюльтил) вирішив прийняти виклик.  У його повнометражному фільмі "Cafard" використовується остання анімаційна техніка "захоплення руху" (“motion capture”).  Фільм зіштовхує глядача з вічною темою: відчай батька і доньки, що міг мати місце у будь-якій війні, будь-де  в світі та будь-коли.

Виставка, яка простежує історичні факти, на яких заснований фільм, буде встановлена у фойє кожного кінотеатру.  Ґрунтовно документована виставка була підготовлена Бельгійським Інститутом ветеранів війни, з ініціативи Посольства Бельгії.

Посол Бельгії в Україні Люк Якобс, який буде презентувати виставку та фільм у Дніпропетровську, зауважив, що він був приємно здивований зацікавленістю, яку викликає історія 'АСМ' у сьогоднішній Україні.  Він зазначив також про схоже відновлення інтересу до важливої інвестиційної діяльності бельгійських промисловців на Донбасі в період до Першої світової війни.  "Історія різними шляхами нагадує нам, як перепліталися долі наших країн в той час.  Ми були штучно відокремлені занадто довго з тих пір, тому ця реальність все більше розкривається зараз", - на завершення сказав він.

Виставка «Бельгійський автобронедивізіон в Україні» та презентація фільму "Cafard": фото 1Виставка «Бельгійський автобронедивізіон в Україні» та презентація фільму "Cafard": фото 1 Правда-кино

План заходу:

11:00-18:00 – робота виставки; 
17:30-18:00 – прес-конференція за участю посла Бельгії в Україні Люка Якобса; 
18:00 – показ фільму "Cafard". 

Вхід для глядачів вільний за попередньою реєстрацією за тел.: 
+38 (056) 371 42 02 та +38 (093) 347 37 56

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua - Facebook, Telegram, Viber, Instagram

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях